Ben jij het ook zo zat om elke ochtend die leuke veterschoenen van je dochtertje te strikken? Om er vervolgens aan het eind van de dag achter te komen dat ze de halve schooldag met losse veters heeft rondgelopen… Of hoe vervelend als je zoontje middenin een voetbalwedstrijd moet stoppen om zijn veters opnieuw te strikken. 

Veters strikken, we hebben er elke dag mee te maken. En je bent niet de enige die er moeite mee heeft. Maar waarom schieten veters los? In 2017 hebben wetenschappers aan de Universiteit van Californië voor het eerst aangetoond waarom veters losraken na het strikken. Met iedere stap wordt er subtiele kracht uitgeoefend op de gestrikte veters, waardoor ze steeds iets losser komen te zitten. Daarnaast bewegen de uiteinden van de veters omhoog bij elke stap. Hierdoor wordt de knoop in de strik heel langzaam uit elkaar getrokken.

Er zijn verschillende oplossingen voor het ‘veterstrikprobleem’, waaronder goede veterstriktechnieken of elastische schoenen zonder veters. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om blootvoets of met je sokken over straat te gaan… of dit goed voor je is? De meningen zijn verdeeld. Maar soms is het tijd voor gemak en het is dichterbij dan je denkt: antistrikveters kunnen enorm helpend zijn om het veterstrikprobleem op te lossen. En niet minder belangrijk, met deze luxe veters zien je schoenen er ook super leuk uit! Daarbij, hoe helpend kan het zijn voor ouderen en kinderen met een beperking voor wie het moeilijk is om veters te strikken. En niet te vergeten, het is ideaal voor iedereen die snel en makkelijk schoenen aan wil trekken. Kortom, het is snel, makkelijk en leuk voor iedereen!

Kende je deze toegevoegde waarde van antistrikveters? Nee? Wij wisten het ook niet. En zo begon onze ondernemersreis met veters om deze oplossing te delen met iedereen. Bekijk hier onze ‘Wie zijn wij’ video van Beste Veters. 

Het assortiment is in de loop van de tijd uitgebreid met lichtgevende veters, happy veters en schoenaccessoires om je (oude, saaie) schoenen op te fleuren en een nieuwe kans te geven om er langer van te genieten. 

Wij willen de beste en uniekste schoenveters leveren en onze klanten een uitzonderlijke dienstverlening geven. We hopen je vaak van dienst te kunnen zijn!